Dep Newrozu: Yol Abdullah Öcalan’ın özgürlüğüdür

DTK Eşbaşkanı Berdan Öztürk, Xarpêt’in Dep ilçesinde düzenlenen Newroz kutlamasında çözüm yoluna işaret ederek, “Yol Abdullah Öcalan'dır, yol Abdullah Öcalan'ın özgürlüğüdür” dedi.

PKK’nin öncü kadrolarından Mazlum Doğan'ın memleketi Xarpêt’in Dep ( Karakoçan) ilçesindeki Süleyman Karahan Terminal Meydanı’nda Newroz kutlaması organize edildi. 

Kutlamaya katılan Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkan Berdan Öztürk, Mazlum Doğan'ın 3 kibrit çöpüyle yaktığı ateşin Kürt halkının önünü aydınlattığını vurguladı. 

Öztürk, "Bundan kaynaklı Newroz her zaman bizim için zulümkarlara, Dehaklara ve iktidarlara karşı direniş anlamış taşımıştır" dedi. 

Kürt halkının asimile edilmek ve iradesiz bırakılmak istendiği tepkisinde bulunan Öztürk, "Bundan kaynaklı bütün kirli yöntemleri denediler. Ancak bizim halkımızın bu zihniyete karşı duruşu da toprağını ve dilini korumak oldu. Halkımız, 'biz zengin ve kadim bir halkız' diyor. 'Sizin bu kirli zihniyetini kabul etmiyoruz' diyor. 'Biz diğer halklar gibi özgür olmak istiyoruz.' diyor. 'Dilimizle yaşamak istiyoruz' diyor" şeklinde konuştu. 

“Türkiye halklarını kandırmayı bırakın” diyerek barışın yolunun Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğünden geçtiğini vurgulayan Öztürk, “"Kürtler artık ne istediklerini biliyor ve açık bir şekilde dile getiriyor. Bundan kaynaklı mücadelemizi büyüteceğiz. Bu tekçi ve faşist iktidara yanıt olacağız. Bu yılki Newroz'un önemini bir kez daha söyleyelim. Savaşta ısrar edenlere karşı onurlu bir barış diyoruz. Öldürmek isteyenlere karşı onurlu bir yaşam diyoruz. Demokrasi karşıtlarına karşı demokrasi diyoruz. Bunlar bizim taleplerimizdir. Çözümün yolunu da söyleyeceğiz. Yol Abdullah Öcalan'dır, yol Abdullah Öcalan'ın özgürlüğüdür" dedi.