Dr. Michael Wilk Kiel'de Rojava’daki izlenimlerini anlattı

Dr. Michael Wilk, Almanya'nın Kiel kentinde, Rojava'nın zorluklarla mücadelesi ve perspektifini konulu bir panel verdi.

Etkinlik Kürdistan Dayanışma Komitesi Kiel, Defend Kurdistan Kiel, Rosa-Luxemburg-Stiftung Schleswig-Holstein ve Kulturwochen tarafından düzenlendi.


Çok sayıda kişinin katıldığı panelde konuşan Dr. Wilk, Kuzey ve Doğu Suriye’de yaşanan savaşın sonuçlarına dikkat çekerek özellikle işgalci Türk devletinin demografik yapıyı değiştirme yönündeki çabalarına dikkat çekti.

Efrîn ve Şehba’dan Türk işgalci nedeniyle göç edenlerin son derece zor şartlarda yaşadığını ve acil yardıma ihtiyaç duyduklarını ifade eden Dr. Wilk, Rojava’da kurulan bir hastanenin inşasında yer aldığını belirtti.

Rojava’da Kürtler, Süryaniler, Araplar, Ermeniler ve diğer halkların birlikte yaşadığını belirten Wilk, Avrupa devletlerinin bu bölgeye insani yardımda bulunmadığını aktardı.

Türk devletinin yaptıklarına Batılı ülkelerin sessiz kaldığını ve bu tutumun anlaşılır olmadığını vurgulayan Wilk, Şengal’de bir hastanenin bombalanmasına dikkat çekti.

5 Ekim’den bu yana Türkiye’nin Rojava’ya yönelik saldırılarının arttırdığını ifade eden Wilk, bu katliamların belgeleyen fotoğrafları da katılımcılarla paylaştı.

2014 yılından bu yana defalarca Rojava’ya giden Dr Michael Wilk, bu bölgede Heyva Sor ile birlikte çalışmalar yürütüyor.