DTK'den Efrîn için acil çağrı!

Türk devletinin Efrîn'e dönük saldırı tehdidine karşı açıklama yapan DTK, her ilde acilen bir araya gelerek Efrîn ile dayanışmaya çağırdı.

Demokratik Toplum Kongresi (DTK), AKP hükûmetinin Efrîn'e dönük işgalci tehdit ve girişimlerine ilişkin, bugün yazılı bir açıklama yaptı.

"AKP hükûmeti ve devleti, Efrin’e askeri saldırı ve işgal girişimi için ciddi bir hazırlık içerisindedir" diye başlayan açıklamada, şunlar kaydedildi:

'KAZANIMLARIMIZ VE DEMOKRATİK MODEL HEDEFLENİYOR'

"Efrin’e yönelik bir askeri saldırı ve işgal girişiminin, gerek Kürdistan’da, gerekse de Türkiye’de yaratacağı siyasal ve toplumsal sonuçların yıkıcılığını bugünden kestirmek mümkündür.

Efrin’e yönelik gerçekleştirilecek olan saldırı ve işgal girişiminin, özünde Kürt halkının Rojava’da elde ettiği devrimsel kazanımları, bir bütün olarak da dört parça Kürdistan’daki ulusal kazanımlarımızı hedeflediği son derece açık ve nettir.

Rojava Devriminin, Demokratik Suriye Federasyonu için bir model ve güvence olduğu, bunun, diğer Kürdistan parçalarındaki ulusal ve demokratik sorunların çözümünde bir model oluşturacağı gerçekliği bu saldırının esas nedenidir.

Türkiye devletinin ve onun ırkçı siyasi parti ve kurumlarının, ırkçı, tekçi ve inkarcı kimlikleri ve politikaları nedeniyle yaşadıkları yüz yıllık Kürt düşmanlığı, Kürt halkının Ortadoğu’nun yeniden şekillendiği bu yeni süreçte önemli bir aktör olarak ortaya çıkması karşısında derinleşerek uç yapmış, gözü kara bir saldırganlık boyutuna taşınmıştır.

'AKP TÜRKİYE'Yİ BATAKLIĞA SÜRÜKLÜYOR'

Başka bir ülke ve halkın topraklarına, yalan ve iftiralarla bezenmiş propoganda ve ajitasyonlarla 'gerekçeler' yaratarak saldırı ve işgal girişiminde bulunacak kadar gözü kara ve kendinden geçmiş AKP faşizmi, Türkiye’yi derin bir bataklığa doğru hızla sürüklemektedir.

AKP faşizmi, Kürt halkına karşı yürüttüğü savaş siyaseti ile faşizmi kurumlaştırmak, diktatörlük rejiminin önündeki bütün engelleri tek tek ortadan kaldırmak istemektedir.

Dolayısıyla burada hedeflenen ve yok edilmek istenen, sadece Kürt halkının dört parça Kürdistan’da elde ettiği kazanımlar değildir. Hedef ve amaç, çok daha kapsamlı ve derinliklidir. Suriye halklarının demokratik bir Suriye’de birlikte ve kardeşçe, adil ve eşit bir şekilde yaşamaları hedeflenmektedir. Yine bu savaş siyaseti ile Türkiye halklarının demokratik, eşitlikçi, adil ve barışçıl bir Türkiye’de kardeşçe bir arada yaşama iradesi yok edilmek, bütün demokratik toplumsal dinamikler, kurumlar ve muhalefet bu savaş siyasetinin yarattığı kaos ortamında boğazlanmak istenmektedir.

Bilinmelidir ki, Kürt halkına karşı yürütülen bu ırkçı savaş siyasetinin hedefinde yalnızca Kürtler yoktur. Türkiye ve Suriye başta olmak üzere Ortadoğu’nun bütün demokratik dinamiklerinin tasfiye edilmesi amaçlanmaktadır.

AKP’nin ırkçı ve kafatasçı MHP ile gerçekleştirdiği ve adına 'milli mutabakat' dedikleri ittifakın temel amacı da zihinlerinde her zaman var olan bu yayılmacı ve işgalci politikaları uygulamaya sokmaktır.

Ancak, Ortadoğu’nun ve Kürdistan’ın gerçekliği ve reel durumu bu işgalci ve yayılmacı politikalara yaşam şansı vermiyor. IŞİD belasından büyük ve ağır bedeller ödeyerek, kahramanca bir mücadele ile kurtulan Ortadoğu halkları, özelde de Suriye halklarının yeni bir işgal girişimine Kobanê Direniş Ruhu ile izin vermeyeceği ve büyük bir mücadele yürüteceği aşikardır.

Ancak, her şeye karşın bilinmelidir ki, Efrin şahsında, tüm Rojava’nın ve dört parça Kürdistan’da halkımızın tüm kazanımlarının ciddi bir tehdit ve tehlike ile karşı karşıya olduğu da bir gerçektir."

'HER İLDE ACİLEN BİR ARAYA GELMELİYİZ'

DTK, açıklamasının devamında ise halka çağrıda bulundu ve şu mesajları verdi:

"Bu tehdit ve tehlike karşısında, Efrin şahsında halkımızın kazanımlarına sahip çıkmak var olmanın ve yurtsever kalmanın temel şartıdır.

Bu bilinç ve sorumlulukla hareket ettiğine inandığımız; Bakur Kürdistan’ındaki yurtsever halkımız başta olmak üzere, bütün siyasi partilerimizin, sivil toplum kurumlarının, demokratik kitle örgütlerinin, inanç kurumlarının ve kanaat önderlerinin bulundukları kendi illerinde acil ve tek gündemle bir araya gelerek, Efrin’e yapılacak olası bir saldırı ve işgal girişimine karşı bir toplumsal bilinç, duyarlılık ve refleks oluşturmaları içinden geçtiğimiz bu tarihi anın bütün demokratik-yurtsever kurum ve şahsiyetlere yüklediği bir sorumluluktur.

Aynı zamanda, Türkiye halkları ve demokratik bütün dinamikleri başta olmak üzere, tüm uluslararası toplumu da AKP hükûmetinin bu savaş ve yıkım siyasetine karşı durmaya, halklarımızı birbirine düşmanlaştırmayı amaçlayan ve toplumsal çatışmalara zemin hazırlayan AKP faşizmine karşı çıkmaya, mücadele ederek Efrin halkıyla dayanışmaya çağırıyoruz.

Efrin, Suriye özgülünde Ortadoğu’nun demokratik, aydın ve çağdaş geleceğinin simgesidir!

Efrin, tüm Ortadoğu’da bütün farklı kimliklerin, kültürlerin ve inançların birlikte-kardeşçe yaşamalarının doğuş anıdır!

Demokrasi güçleri ve uluslararası toplum, bu çağdaş ve demokratik doğuşun katledilmesine karşı sessiz ve duyarsız kalmamalı, mücadele etmelidirler!"