DTK, HDK ve HDP Pazar günü 'önemli' bir açıklama yapacak

DTK, HDK, HDP ve tüm bileşenleri, belediye eşbaşkanlarının katılımıyla, Pazar günü “önemli mesajlar” içeren bir açıklamada bulunacak.

Halkların Demokratik Partisi (HDP), Cuma günü Amed’de düzenlenen Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısının sonuç bildirgesini açıkladı.

Toplantıdan çıkan sonuçlar çerçevesinde HDP’nin Halkların Demokratik Kongresi (HDK) ile de Cuma akşamı olağanüstü toplandığı bildirildi.

Mezopotamya Ajansı’na göre gündeme ilişkin tartışmaların yürütüldüğü toplantıda önemli kararlar alındı.

Bu kararların daha sonra, HDP’nin Amed’de devam eden 1’inci Merkezi Örgütlenme Konferansı’nda bir kez daha ele alındığı bildirildi.

Bu kapsamda HDP, HDK, Demokratik Toplum Kongresi (DTK) ve tüm bileşenleriyle birlikte; partinin MYK ve Parti Meclisi (PM) üyeleri, HDP Kadın Meclisi, Gençlik Meclisleri ve Genç Kadın Meclisi, partinin milletvekilleri, il eşbaşkanları ve belediye eşbaşkanlarının da aralarında bulunduğu konferansa katılan 800 delegeyle, yarın Amed’de ortak basın açıklaması gerçekleştireceği belirtildi.

Sözkonusu açıklamada, HDP ve bileşenlerinin önümüzdeki dönem yol haritası ile ülkede ve bölgede yaşanan gelişmelere dair tutumunu ortaya koyması bekleniyor.

Açıklamada, özellikle iktidara ve CHP’ye, muhalefet partileri ve Türkiye kamuoyuna önemli mesajlar verilerek, çağrıların yapılacağı belirtildi.