Düzce’de 13 tutsağa ‘hastane’ işkencesi

Düzce T Tipi Kapalı Cezaevi'nde tutsak edilen 13 tutsağın iki yıldır hastaneye sevklerinin yapılmadığı bildirildi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerinde tecride karşı cezaevlerindeki açlık grevine Düzce T Tipi Kapalı Cezaevi’nde 13 tutsak katılıyor. Tutsaklardan Vedat Gülteki ailesi ile yaptığı haftalık görüşmede tüm zorluklara rağmen eylemlerini sürdüreceklerini belirtti.

"Cezaevinde kalan 13 tutuklu olarak 2 yıldır keyfi bir şekilde hastaneye sevklerimiz yapılmıyor” diyen Gültekin, şöyle devam etti: “Adli tutuklular hastaneye götürülürken, siyasi tutuklular hastaneye götürülmüyor. Defalarca dilekçe verdik ancak cezaevi idaresi dilekçelerimize cevap bile vermiyor. Bende hastayım aynı şekilde tüm başvurularıma rağmen hastaneye götürülmedim. Tedavi edilmediğim için durumum daha da kötüleşti. Tedavi hakkımızın engelleme uygulamasına son verilmesini istiyoruz.”

Cezaevindeki uygulamaya tepki gösteren tutsağın ailesi ise şunları ifade etti: “Çocuklarımızın tedavi hakkının engellenmesini istemiyoruz. 13 tutuklu iki yıldır hastaneye götürülmüyor. Cezaevi yönetimin parası yoksa biz çocuklarımızı hastaneye götürelim. Çocuklarımız tedavi edilsin.”