Edremit belediyesinde saadet devri: Başkanın ve encümenin tüm ailesi işe girdi

AKP’li gaspçı Salih Akman’ın aynı soyadını taşıyan 22 akrabasını işe aldığının ortaya çıkmasından sonra bu defa da Edremit gaspçısı İsmail Say’ın da akrabalarını ve AKP’li kurum müdürlerinin yakınlarını işe aldığı ortaya çıktı.

2019 seçimlerini kaybeden ancak İçişleri Bakanlığı tarafından Tuşba ve Edremit Belediyelerine atanan Salih Akman ve İsmail Say’ın yolsuzluk ve torpil çarkı devam ediyor.

Tuşba belediyesini yöneten AKP’li Salih Akman, 22 yeğenini, damadını işe aldığının ortaya çıkmasının ardından ‘Aynı soyadını taşıyoruz ama akraba değiliz’ derken, Edremit gaspçısı İsmail Say’da ondan geri kalmıyor. Say, akrabalarının dışında AKP’li milletvekili, danışman, kurum amirlerinin yakınlarını da torpil ile işe alıyor.

Son bir yıl içinde torpili iş edinen Say’ın belediyeye aldırdığı isimler ve yakınlık dereceleri şöyle:

AKP’li eski Milletvekili Abdulhalat Arvas’ın yeğenleri Leyla Arvas-Muhammet Arvas

Cumhurbaşkanı danışmanı Gülşen Orhan’ın yeğeni Hatip Orhan

Çevre Şehircilik Müdürünün İbrahim Görentaş’ın kardeşi İsmail Görentaş

VASKİ Müdür yardımcısının kardeşi Leyla Gezgen

Edremit Jandarma komutanı Yüzbaşı Fatih’in eşi Melek Temiz

Edremit belediye muhasebecisi Remzi Şahin’in yeğeni Gökhan Şahin

Belediye Başkanı İsmail Say’ın amcasıoğlu Muhammed Ali Say, amcasının kızı Ayfer Say, dayısınınoğlu Cemal Bardak, damadı Gökhan Ulusoy, avukatlık ofis çalışanları Murat Ertaş, Tuba Berge,  meclis üyelerinin oğulları, yeğenlerinden oluşan 11 kişilik bir grup, 

AKP Edremit ilçe yönetiminden Habban Demirbacak, Seher Ecer, Faruk Tuncil, Besna Okan, AKP Gürpınar meclis üyesi Mehmet Yıldız’ın oğlu Mesut Yıldız.

Böylelikle Say, 29 kişiyi torpille usulsüz olarak işe aldı.