Ekmek ve Adalet Kampanyasının İstanbul ayağı başlatıldı

DEM Parti) İstanbul İl Örgütü, Ekmek ve Adalet Kampanyasının İstanbul ayağını, Esenler’de gerçekleştirdiği bildiri dağıtımı ile başlattı.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) İstanbul İl Örgütü, Ekmek ve Adalet kampanyasının İstanbul ayağının startını vermek için Esenler ilçesinde bir araya geldi.

Bildiri dağıtımı öncesi DEM Parti Esenler İlçe Binası önünde bir araya gelen partililer kısa bir açıklama yaptı. Açıklamayı yapan DEM Parti İl Eşbaşkanı Gonca Yangöz, ilçe binası ve çevresinin ablukaya alınmasına tepki göstererek bunun tecrit politikalarının günlük hayata kurgulanmış hali olduğunu vurguladı. Bu politikalara karşı mücadele edeceklerini söyleyen Gonca Yangöz, “Bu ülkede yaşanan savaş politikaları hepimizi açlığa sürüklerken, kadınlar katledilirken, gençler barınamıyorken, okuyamıyorken yapacak çok işimiz var, dedik. Ve bu nedenle ekmek ve adalet diyerek yola koyulduk. Ne buradaki ablukalar ne üzerimizdeki baskılar ne katliamlar bizi durduramayacak” dedi.

Süreçten güçlenerek çıkacaklarını vurgulayan Gonca Yangöz, “Bu ülkede sokak hayvanlarının ölüm fermanı imzalanırken, emekliler üç kuruş maaşa mecbur bırakılmışken her gün sokakta kadın cinayetleri işlenirken, cezaevlerindeki hak ihlalleri devam ederken, yoksulluk dediğimiz şeyin artık açlık boyutunda olduğunu geçtikçe ağırlaşarak yaşıyorken yolumuz adalet ve ekmek yolu” diye konuştu. 

Ardından ilçe meydanında ve sokaklarda bildiri dağıtıldı.