Emine Şenyaşar, iki ayrı duruşmada suçlamaları reddetti

Yıllardır adalet mücadelesi yürüten Emine Şenyaşar, hakkında “hakaret” suçlamasıyla açılan iki davada suçlamaları reddederek, beraatini istedi.

Emine Şenyaşar, 14 Haziran 2018'de Riha’nın Pirsûs (Suruç) ilçesinde AKP eski Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın koruma ve yakınları tarafından eşi ve iki oğlunun katledilmesinin ardından verdiği adalet mücadelesiyle tanınıyor.

Emine Şenyaşar hakkında eski milletvekiline "hakaret" iddiasıyla açılan iki davanın duruşmaları görüldü.

İlk duruşma Urfa 3’üncü Asliye Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Duruşma, kimlik tespitiyle başladı ve avukatlar, eksik hususların giderilmesini talep etti. Mahkeme, eksik hususların giderilmesi için duruşmayı 27 Haziran’a erteledi.

Aynı gerekçeyle Urfa 5’inci Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen ikinci dava duruşmasında Emine Şenyaşar, suçlamaları reddederek beraat talebinde bulundu.

Emine Şenyaşar'ın avukatları, uzun yıllardır adalet mücadelesi veren müvekkillerinin haklarını savundu. Avukatlar, polis tutanağı çerçevesinde hazırlanan davanın tevsi tahkikat talebinde bulundu ve tarafsız bir bilirkişi tarafından çözüm tutanağı hazırlanmasını istedi.

Mahkeme, avukatların taleplerini kabul ederek bir sonraki duruşmanın tarihini 22 Şubat 2024 olarak belirledi. Emine Şenyaşar'a benzer gerekçelerle açılan 31 soruşturmadan 10'u dava sürecine dönüştü.