Emine Şenyaşar’ın Adalet Nöbeti 52’nci gününde

Anne Emine Şenyaşar, eşi ve iki oğlunu katleden AKP eski milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve yakınlarının cezalandırılması ve tutsak oğlunun serbest bırakılması için Adalet Bakanlığı önünde eylem yaptı.

Anne Emine Şenyaşar, Riha'nın Pirsûs (Suruç) ilçesinde 14 Haziran 2018 tarihinde AKP eski milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve yakınları tarafından katledilen eşi ve iki oğlu için yıllarca Adalet Nöbeti tuttu. 

Emine Şenyaşar, 2018’deki saldırıdan yaralı kurtulan oğlu Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Riha milletvekili Ferit Şenyaşar ile birlikte mücadelesini yürüttü.

Ferit Şenyaşar’ın son genel seçimlerde vekil seçilmesiyle nöbet eylemi 26 Temmuz 2023’te Riha’dan Ankara’daki Adalet Bakanlığı önüne taşınmıştı. Eyleminin  49’uncu gününde Adalet Bakanı, Anne Şenyaşar ile görüşmeyi kabul etmiş ve bazı vaatlerde bulunmuştu.

Sözlerin tutulmaması üzerine Emine Şenyaşar, 11 Mart günü yeniden eyleme başladı. 

Adalet Nöbeti eylemi 52’nci gününde devam etti. Oğlu Ferit Şenyaşar ile birlikte tekerlekli sandalyeyle Meclis’ten Adalet Bakanlığı’na kadar üzerinde “Adalet” yazan dövizle gelen Emine Şenyaşar, Bakanlık önünde tutsak oğlu Fadıl Şenyaşar’ın serbest bırakılmasını istedi.