Emine Şenyaşar: Mahkeme diye bir şey yok

Adalet Bakanlığı önünde nöbetini sürdüren Emine Şenyaşar, mahkemenin hukuksuz uygulamalarına dikkat çekerek, oğlunun tahliye edilmesini istedi.

EMİNE ŞENYAŞAR ADALET NÖBETİ

14 Haziran 2018’de eşi ve iki oğlunu katleden AKP eski milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve yakınlarının cezalandırılması ve tutsak oğlunun serbest bırakılması talebiyle Emine Şenyaşar ile saldırıda yaralı kurtulan Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Riha Milletvekili Ferit Şenyaşar’ın Türk Adalet Bakanlığı önünde başlattığı Adalet Nöbeti 54’üncü gününde sürüyor.

Bakanlık önüne “Adalet” yazan döviziyle gelen Emine Şenyaşar, oğlu Fadıl Şenyaşar’ın tutukluluğunun devamına tepki göstererek oğlu serbest bırakılana kadar eylemine devam edeceğini vurgulayarak tüm annelerin kendisine destek vermesini istedi.

Emine Şenyaşar mahkeme için Meletî’ye gittiğini belirterek, “Mahkeme diye bir şey yok, her duruşmada başka bir hakim ve savcı getiriyorlar. Her duruşmada başka bir mahkeme yapıyorlar. Oğlum hapisteyken suçu işleyenler dışarıda geziyorlar. Oğlumu serbest bırakmayana kadar burada olmaya devam edeceğim. Demesinler biz burada sadece oturuyoruz, tüm dünya bizden haberdar” diye konuşan Şenyaşar, Hastanedeki kanıtların yok edilmesine tepki göstererek, “5’inci iftarımı burada açıyorum. İstiyorum ki bütün anneler gelip bana yardım etsin bizi yalnız bırakmasınlar” dedi.

İftarını açan Emine Şenyaşar ve Oğlu Ferit Şenyaşar Meclise geri döndü.