Emine Şenyaşar: Oğlumu bırakmazlarsa eylemime devam edeceğim

Adalet Bakanlığı önünde 4’üncü iftarını yapan Emine Şenyaşar, yarın Meletî’de görülecek duruşmada oğlunun tahliye edilememesi halinde eylemlerini sürdüreceklerini söyledi.

EMİNE ŞENYAŞAR

Emine Şenyaşar, eşi ve iki oğlunu katleden AKP eski milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve yakınlarının cezalandırılması ve tutsak oğlunun serbest bırakılması için Adalet Bakanlığı önünde Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Riha Milletvekili Ferit Şenyaşar ile başlattığı Adalet Nöbeti sürüyor. 

Adalet Bakanlığı önüne 53’üncü gününde devam eden nöbete oğlu Ferit Şenyaşar ile birlikte üzerinde “Adalet” ve “Adalet Bakanlığı kapısında adalet sofrasına adalete susamış herkes davetlidir” yazan dövizleriyle gelen Emine Şenyaşar, oğlu Fadıl Şenyaşar’ın serbest bırakılması çağrısı yaptı. 

GÖRÜLECEK DURUŞMA İÇİN MELETÎ’YE GİDECEK

Yarın Meletî’de görülecek duruşmaya gideceklerini belirten Ferit Şenyaşar, “Eğer duruşmada adil bir karar çıkmazsa yine Ankara’ya geleceğiz ve Adalet Bakanlığı’nın önündeki eylemimizi daha güçlü bir dayanışma ile sürdüreceğiz” diye vurguladı. Emine Şenyaşar da yarın mahkemeye gideceğini belirterek, “Annelerden de destek istiyorum. Artık oğlumu serbest bıraksınlar, ben de evime gideyim. Eğer oğlumu bırakmazlarsa burada eylemime devam edeceğim. Suçlu olanlar dışarıda gezerken benim oğlum içeride kalıyor. Neden kayıtlarımızı saklıyorlar, hastanede insan mı öldürülür” diye sordu. 

ORUCUNU BAKANLIK ÖNÜNDE AÇTI

Özgürlük İçin Hukukçular Derneği (ÖHD) üyesi avukatların ziyaret ettiği Şenyaşar ailesi 4’üncü iftarını da bakanlık önünde yaptı. Ardından Meclis’e giden Şenyaşar ailesi, yarın Meletî’de görülecek duruşma için yola çıkacaklarını belirtti.