GÖRÜNTÜLÜ

'En büyük mücadeleler kadın öncülüğünde yürütülüyor'

8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutlayan YJA Star gerillaları Faraşîn Miştenûr ve Besê Anûş, bugün en büyük direniş ve mücadelelerin kadın öncülüğünde yürütüldüğüne dikkat çekti.

YJA STAR GERİLLALARI

YJA Star gerillaları Faraşîn Miştenûr ve Besê Anûş, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü vesilesiyle ANF’ye değerlendirmelerde bulundu.


Tüm kadınların 8 Mart’ını kutlayarak sözlerine başlayan YJA Star gerillası Faraşîn Miştenûr, “8 Mart Dünya Kadınlar Günü büyük bir mücadele, direniş ve bedeller sonucu elde edilmiş bir gündür. Kadınların mücadelesi yüz yıllardan bu yana devam ediyor. Bugün topluma öncülük eden güç kadınlardır. Bundan dolayı en büyük direniş ve mücadeleler kadın öncülüğünde yürütülüyor. Kürt kadınları da Rêber Apo’nun fikir ve felsefesi sayesinde kadın mücadelesinin öncü gücü oldu.

Tarihten günümüze kadar tüm işgalciler kadınların gücünden korkmuştur. Çünkü toplumlarda devrimi gerçekleştirecek olanlar kadınlardır. Artık kadınlar da gücünün farkında ve bu bilinçle hareket ediyorlar. Erkek egemen sistemde kadının gücü inkar edilmiş, kadın yok sayılmıştır. Bugüne baktığımızda ise kadınların nasıl büyük kazanımlar elde ettiğini görüyoruz. Kadınlar gün geçtikçe daha da güçlenecektir. Düşman özellikle genç kadınları hedef alıyor. Genç kadınlar iktidarın ve kapitalist sistemin oyununa gelmemelidir, özel savaş politikalarından etkilenmemeli ve Rêber Apo’nun felsefesi temelinde topluma öncülük etme rolünü yerine getirmelidir.

Elbette kadın gerillalar da yaptıkları eylemlerle bu süreci önemli bir düzeyde etkiliyor. Gerillanın zorlu koşullarda verdiği mücadele ve yaptığı eylemler toplumu da etkiliyor. İşgalciler gerillaların eylemleri ve halkın direnişi sonucu düşman yenilgiye uğramıştır. İşgalciler Kurdistan dağlarındaki direnişi kıramayınca özel savaş politikalarına başvuruyor. Kayıplarını gizleyerek toplumu aldatıyor. Gerillanın direnişi bundan sonra da büyüyerek devam edecektir. Çünkü bizim temel amacımız Önderliğin fiziki özgürlüğü sağlamak ve Kurdistan’ı işgalcilerden kurtarmaktır. Özellikle gençler büyük başarılar elde etmek için yönünü gerilla saflarına vermeli ve Rêber Apo’nun felsefesiyle özgür dağlarda kendilerini geliştirmelidir. Özellikle genç kadınlar unutmasın ki 21. Yüzyıl kadın yüzyılıdır. Hepimiz biliyoruz ki kadın özgürleşmediği sürece toplum da özgürleşemez” diye konuştu.

TOPRAKLARIMIZI ASLA İŞGALCİLERE BIRAKMAYACAĞIZ


Clara Zetkin ve Rosa Luxemburg öncülüğünde başlayan ve milyonlara ulaşan kadın direnişinin günümüze kadar geldiğini hatırlatan YJA Star gerillası Besê Anûş, ise 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ne ilişkin şunları belirtti: “Öncelikle kadın özgürlüğü için canını feda eden tüm şehitlerimizi saygı ile anıyorum. Yıllardır devam eden direniş ile birlikte kadınlar bugün artık çok daha güçlü, örgütlü ve bilinçliler. Kadınlar erkek egemen sistemde çok acılar çekti. Kadınlar erkek egemen sisteme karşı her zaman birlikte mücadele etmeli. Rêber Apo, Jineolojiyi kadınların birlikte mücadele etmesi, bilinçlenmesi için önerdi.

İktidarlar kadınlara yönelik katliam ve saldırılarını devam ettirmek istiyor. Kadınlar olarak bu saldırılara karşı daha fazla örgütlenmeli ve mücadele etmeliyiz. Eğer birlikte mücadele edersek tarihte önemli bir rol oynarız. Jineoloji de kadınların daha da bilinçlenmesine vesile olacaktır.  YJA Star öncülüğünde Medya Savunma Alanlarında yapılan eylemler, büyük bir moral ve güç oluyor bize. Artık başarıya her zamankinden daha yakınız. Bizler asla topraklarımızı işgalcilere bırakmayacağız.”