GÖRÜNTÜLÜ

Erol: Tetwan’ın tüm sorunları için hazırlıklıyız

Seçmen iradesini gasp eden AKP’nin, 5 yıllık Tetwan Belediyesi işgali sırasında hiçbir çözüm üretmediğini belirten DEM Parti Adayı Mümin Erol, “Tüm sorunların çözümü için hazırlıklıyız” dedi.

YEREL SEÇİMLER

DEM Parti Tetwan Belediyesi Eşbaşkan Adayı Mümin Erol, daha yaşanır bir Tetwan için çalışacaklarını; halkla birlikte Tatvan'ı yolsuzluklardan kurtaracaklarını söyledi. 

Coğrafi konumu, tarihi ve Kürtlük bilinciyle bölgenin en önemli merkezlerinden biri olan Bedlîs’in (Bitlis) Tetwan (Tatvan) ilçesini yerel seçim heyecanı sardı. Tetwan Belediyesi, iki dönemdir AKP’nin işgali altında. DEM Parti, belediyeyi halka devretmeye kararlı. Tetwan Belediyesi için yapılan halk oylamasında Belkıza Beştaş Epözdemir ile Mümin Erol, Eşbaşkan adayları olarak seçildi.

Mümin Erol, 1981’de Tetwan’da doğdu. İlk ve ortaöğrenimini Tetwan'da tamamlayan Erol, liseyi Bitlis Anadolu Öğretmen Lisesi’nde okudu. Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden 2004’te mezun oldu. 2021’e kadar Tetwan'da serbest avukat olarak çalışan Erol, seçim çalışmalarına ilişkin ANF'ye konuştu.


SEÇMEN İRADESİNE GÖLGE DÜŞÜRMESİNLER

Belediye Eşbaskan Adayı Mümin Erol, 2019 seçimlerinde Tetwan’da HDP’nin seçimleri büyük bir farkla kazandığını ama gece yarısı bir müdahaleyle AKP adayına verildiğini hatırlattı. Hukuksuz bir şekilde gasp edilen belediyedeki yolsuzluk ve hırsızlığını gündemden düşmediğini belirten Erol, şunları söyledi: “Bu kez de aynı hukuksuzluğun devam ettirilmek istendiğini görüyoruz. 2 bin 500 taşımalı ‘seçmen’ tespit ettik. Bölgedeki korucuların Tetwan ilçesindeki seçmen listesine kaydedildiğini görüyoruz. Maalesef yaptığımız itirazlar, hiçbir hukuki gerekçe gösterilmeden reddedildi. Seçmen iradesine gölge düşürülmemesi gerektiğini söylüyoruz. Halkın iradesini temsil etmeyen yöneticilerin, halka verebilecekleri hizmetin de olmadığını, belediye kaynaklarını talan ettiklerini defalarca görürüz. Bundan dolayı herkese çağrımızdır; seçmen iradesine gölge düşürmek, hiç kimseye fayda sağlamaz."

SANDIKLARIMIZA SAHİP ÇIKACAĞIZ

Oy sandıklarına sahip çıkmak için parti olarak ciddi bir çalışma içerinde olduklarını; sandık güvenliği noktasında bütün tedbirlerini aldıklarını belirten Erol, “Bu seçimi zaferle sonuçlandıracağımızı biliyoruz. Bütün yolsuz ve hukuksuz uygulamalara ve antidemokratik tutumlara rağmen ne yaparlarsa yapsınlar halkın iradesine gölge düşüremeyecekler" dedi.

TETWAN SUYA BİLE HASRET

Seçmen iradesini temsil etmeyen bu yönetimin, 5 yıl içerisinde yolsuzluktan başka bir şey yapmadığını, sorunlara çözüm üretmediğini hatırlatan Erol, şunları ifade etti: “Tetwan halkının 5 yıldır suya hasret kaldığını, su ihtiyacının giderilmediğini görüyoruz. Şehrin tamamı çevre düzenlenmesinden mahrum bırakıldı. Hiçbir asli görevi yerine getirmedi. Ulaşım sorunundan tutun şehrin çöp sorununa dahi çözüm üretilmedi. Şehrin kalbi olan Wan Gölü’nün kirletildiğine şahit oluyoruz. Tetwan’ın sorunlarının çözümü için hazırlıklıyız. Daha yaşanır bir Tetwan için çalışacağız. Halkımızla birlikte varız ve kentimizi yolsuzluklardan kurtaracağız. İnsan odaklı bir kent kültürü oluşturacağız.”