Eskişehir’de madenciler günlerdir açlık grevinde

Eskişehir’de özlük hakları için açlık grevi başlatan Doruk Madencilik işçileri, “Taleplerimiz kabul edilene kadar mücadelemiz sürecektir” dedi.

Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu’na (Türk-İş) bağlı Maden İşçileri Sendikası (Maden-İş) üyesi işçiler, 31 Ağustos’ta açlık grevine başladı.

170 işçi, 2016 yılından bu yana Doruk Madencilik tarafından verilmeyen sendikal ve özlük haklarının iyileştirilmesini talep ediyor.

Grev devam ederken, 3 Eylül Pazar günü 4 işçi sağlık durumlarının kötüleşmesi üzerine hastaneye kaldırıldı.

Eylemlerine ilişkin bilgi veren maden işçisi Recep Kayabaşılı, “Sesimizi her alana duyurmaya çalışıyoruz. 2016 yılından bu yana ödenmeyen sendikal haklarımız var” dedi.

Kayabaşılı, “Şirket bize verdiği son maaşı yer üstündeki işçi maaşına göre verdi. Sigortalarımızı da bu şekilde yatırdı. Asgari ücretin altında 10 bin TL verildi. Bundan dolayı eylem başlattık” diye ekledi.

Kayabaşılı, “Sendikal haklarımızın geri verilmesini istiyoruz. Maaş ve sosyal güvenlik sigortalarının yeraltında çalışan maden işçilerine göre düzenlemesini istiyoruz. Taleplerimiz kabul edilene kadar mücadelemiz sürecektir” diye vurguladı.