FEDA'dan parti kapatmaya tepki

PADÊ'nin kapatılmasına tepki gösteren FEDA, "İradesine sahip çıkan Êzidîlere yaşam hakkı yoktur demek istemişlerdir" dedi.

PARTİ KAPATMA

Demokratik Alevi Federasyonu (FEDA) tarafından yapılan yazılı açıklamada, "DAİŞ tarafından gerçekleştirilen soykırımın 10. yılında Irak devletinin Êzidî Özgürlük ve Demokrasi Partisi'ni (PADÊ) kapatması, Irak’ın ve Kurdistan Bölgesel Yönetiminin, Şengal Özerk Yönetimi üzerindeki baskıda kararlı olacaklarını, bilinçlice tasarlanmış ve sistematik olarak yürütülen kırım politikasında ısrarcı olacaklarını göstermiştir" denildi.

'ÊZİDÎLERİN İRADESİ VE ÖZGÜRLÜĞÜ HEDEF ALINDI'

Açıklamada şunlar da belirtildi:

"PADÊ’yi yasaklama kararı ile verilen mesaj açık ve nettir: Özgürlük isteyen, siyasi statü talebinde bulunan ve iradesine sahip çıkan Êzidîlere yaşam hakkı yoktur demek istemişlerdir. Êzidîlere katliam ve fermanlarla geçen kaderlerine kayıtsız şartsız razı olmayı dayatan egemen anlayışı kabul etmiyor, Irak hükümetini bu yanlıştan geri dönmeye çağırıyoruz. Êzidî toplumunun özgürlük ve statü talebi meşrudur. Bu meşruiyete saygılı olması gerekenlerin yasaklama ve askeri kuşatmada ısrar etmelerini tarih affetmeyecek, halkımız nezdinde onların bu kirli zihniyetleri yok hükmündedir.

Irak hükümetinin Türk devletinin istemleri doğrultusunda hareket etmesinin Irak’ın çıkarlarına hizmet etmeyeceği açıktır. Türkiye’nin yasakçı, inkarcı zihniyetinden esinlenerek PADÊ‘yi yasaklayanlar iyi bilmelidirler ki, Êzidî toplumu, savunduğu özgürlükçü paradigma ve demokratik toplumdan asla vazgeçmeyecek, kendi kendisini yönetme kararı ve bilincindedir."