FEDA Gazi Katliamı şehitlerini andı

Demokratik Alevi Federasyonu (FEDA), 12 Mart 1995’te gerçekleşen Gazi Katliamı’nın yıl dönümü dolayısıyla yaptığı açıklamada özellikle yaklaşan yerel seçimlere de dikkat çekerek, demokrasi güçlerini DEM Parti etrafında saf tutmaya çağırdı.

Yazılı bir açıklama yapan FEDA; 26 yıl önce İstanbul’un Gazi Mahallesi’nde gerçekleşen katliamda 22 kişinin hayatını kaybettiğini hatırlatarak “Gazi katliamı, dönemin Emniyet Genel Müdürü Mehmet Agar’ın yaptığını itiraf ettiği bin operasyondan birisidir” dedi.

“Türk devleti yaptığı bu katliamla, tarihsel Alevi düşmanlığını bitirmediğini bir kez daha göstermiştir” diyen FEDA, “Türk devletinin bütün saldırılarına katliam ve soykırımlarına rağmen teslim olmayan Kürt halkı başta olmak üzere Aleviler ve diğer demokrasi güçlerinin, Türk devletinden bu suçların hesabının soracağına inanıyoruz” vurgusunda bulundu.

Yaklaşan yerel seçimlere de dikkat çeken FEDA, “Demokrasi güçleri olarak 31 Mart yerel seçimlerini hesap sorma mücadelesinin önemli bir kazancına dönüştürmeliyiz” dedi.

FEDA, “Bu seçimlerde, kirli savaşı önleyecek tek parti olan DEM Parti’ye oy vermenin, her Alevinin dönemin görevi olduğunu düşünüyoruz.  Gazi katliamının hesabını sormak, demokrasi güçleri ile saf tutmaktan geçiyor” diye ekledi.