Ferit Şenyaşar: Adalet tecelli edene kadar…

Riha’da Adalet Nöbeti eylemini sürdüren Şenyaşar ailesi, adalet tecelli edene kadar adliye önünden ayrılmayacaklarını belirtti.

Riha’nın Pirsûs ilçesinde 14 Haziran 2018 tarihinde AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın koruma ve yakınlarının katliamında eşi ve iki oğlunu kaybeden Emine Şenyaşar ile saldırıda yaralanan oğlu Ferit Şenyaşar, Urfa Adliyesi önünde başlattıkları eylemi sürdürüyor.

Şenyaşar ailesi 9 Mart 2021’de başlatılan Adalet Nöbeti’nin 707’nci gününde yeniden adliye önüne geldi.

Nöbet yerinde konuşan Ferit Şenyaşar, yaklaşık 2 yıldır eylemlerine devam ettiklerini belirterek, her gün gelerek “adalet nerede, devlet nerede” diye haykırdıklarını söyledi.

Mereş merkezli depremlerden sonra da bu çığlığın her yerde yükseldiğini belirtn Şenyaşar, “Buraya gelen polisler ve her gün önümüzden geçip adliyeye giden savcılar da bu çığlığımızı duyuyor. En son ülkede büyük bir deprem yaşandı. Depreme dayanıklı evler inşa edilmediğinden dolayı büyük bir felaket yaşandı. Bugün geldiğimiz noktada ülkenin her yerinde insanlar ‘devlet nerede’ diye haykırıyor” şeklinde konuştu.

Şenyaşar, “Milyonlarca insan davamızı takip ediyor. Hakikatler ortaya çıkmasına rağmen yargı halen daha görevini yerine getirmiyor. Adalet tecelli edene kadar, tutuklu kardeşim serbest bırakılıncaya kadar adliye önünden ayrılmayacağız” diye ekledi.