GÜNDEM 13 ARALIK 2019

13 Aralık gündeminden öne çıkan başlıklar

-Kuzey Doğu Suriye’de Türk devletinin başlattığı işgal saldırıları ile ilgili gelişmeler takip edilecek.

-Avrupa başta olmak üzere dünyanın birçok ülke ve kentinde Türk devletinin Kuzey Doğu Suriye’ye yönelik düzenlediği işgal saldırılarını protesto eylemleri takip edilecek.

 -2019 yılı biterken cezaevlerindeki hasta tutsakların sorunu çözümsüzlüğünü korudu. Cezaevlerinde hala 1333 hasta tutsak bulunuyor.

-Doç. Dr. Osman Aytar, Kuzey-Doğu Suriye Özerk Yönetimi’nin, Türk devletinin işgal saldırılarını başlatmasından sonra çok başarılı bir diplomatik çalışma yürüttüğünü söyledi.

-Türkiye’de Tıp Fakültesi okuyan bir Rojavalıydı. Resim, şiir ve müzikle iç içeydi. Kürt müziğinde önemli etkisi olan Koma Amed’in kurucularındandı. Sesi ve sözü vardı ama o gerilla da oldu. Evdilmelik Şêxbekir, adını yazdırıp veda etti.

-Kardeşi Botan’ın ardından YJA STAR saflarına katılan Têkoşîn Botan, “Bağlılık, gereğini yapmaktır. Bir şehidin ardından yapabileceğim izinden gidip yarım kalan hayallerini tamamlamaktır” dedi.

-İspanya’nın başkenti Madrid’de devam eden COP 25 iklim zirvesindeki müzakerelerde ciddi bir ilerleme sağlanamazken, bugüne kadar açıklanan iklim vaatleri tüm CO2 salınımlarının sadece çok küçük bir kısmını etkileyecek düzeyde.