GÜNDEM 8 HAZİRAN 2020

Kürdistan, Türkiye ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar.

-Türk devleti 2019’da ağırlıkta DAİŞ eliyle tarlaları ateşe vererek yürüttüğü ekonomik saldırıyı bu yıl çok daha açık bir biçimde yapıyor.

-Türkiye normalleşme sürecinde adım atsa da özellikle sağlık çalışanları ve sendikalar bu konuda yeterli tedbirlerin alınmaması durumunda daha ciddi sorunlarla karşılaşılabileceğine ilişkin uyarılarda bulunuyor.

-Van-Hakkari arası servis ücreti iki ay önce 40 TL olmasına rağmen, son günlerde yol ücretinin 80 TL’ye çıkartılması halkın tepkisine neden oldu.

-Aylık gençlik dergisi Stêrka Ciwan’ın 205. sayısı 'Devrimci halk savaşını yükseltin, sömürgeciliği ve kapitalizmi yıkın!' manşetiyle çıktı.

-ABD’de beyaz bir polisin Mayıs ayında 46 yaşındaki Afro-Amerikalıyı nefessiz bırakarak katletmesi ardından başlayan protesto eylemleri Avrupa’ya yayıldı. On binlerce kişi sokaklara çıktı.

-Filistin Kurtuluş Hareketi Genel Sekreteri Saib Erekat, İsrail’in Batı Şeria’da “bir metreyi ilhak etmesi halinde Filistin yönetiminin yıkılacağı” uyarısında bulunurken, Netanyahu’nun Hamas’ı ayakta tutmaya çalıştığını söyledi.