GÜNDEM 1 AĞUSTOS 2024

Kurdistan ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar

- İşgalci Türk devletinin Medya Savunma Alanları ve Rojava’ya yönelik saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- PKK Merkez Komite Üyesi Helin Ümit, işgal ve İmralı işkencesine karşı eylemleri selamlarken, Bakur'da direnişin serhildan düzeyine çıkarılması gerektiğini söyledi.

- Kürtçe halaya tutuklama, Kürtçe trafik yazılarının silinmesi gibi ırkçı uygulamaların 1990’ların aklının iktidarda olduğunun göstergesi olduğunu vurgulayan İHD Eş Genel Başkanı Eren Keskin, “Kürt olma halini yasaklayıp cezalandırmaya çalışıyorlar” dedi.

- Hatay’da kent merkezi ve çevresinin imar planını alelacele askıya çıktı. Oldu bittiye getirilen imar planı sonrası bölgedeki yurttaşlara boşaltma tebligatı gönderiliyor.

- Kuzey ve Doğu Suriye genelinde Arapça yayın yapan Yaşamın Sesi Radyosu, 7’nci yılında tarihi aydınlatan, halkların hakikati odaklı yayıncılığı esas alıyor.

- Yaşamı ve mücadelesiyle sadece Amediyê’de değil, Kurdistan'da da sembol haline gelen şehit Dilgeş Ednan, en zorlu koşullarda, en zorlu mücadele anlarında yoldaşlarıyla omuz omuza savaştı ve canını feda etti.