GÜNDEM 1 ARALIK 2023

Kurdistan ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar

- İşgalci Türk devletinin Medya Savunma Alanları ve Rojava’ya yönelik saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.  

- DAİŞ’in Kobanê’ye yönelik saldırıları karşısında 6-8 Ekim 2014’te gerçekleşen protesto eylemleri gerekçe gösterilerek Halkların Demokratik Partisi (HDP) eski Eş Genel Başkanları, Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyelerinin de aralarında bulunduğu 18’i tutuklu 108 kişi hakkında açılan Kobanê Davası görülmeye devam edilecek.

- HEDEP Wan Milletvekili Sinan Çiftyürek, Kurdistan ve Kürt meselesinin HEDEP tarafından demokratik zeminde dile getirmesinden dolayı bazı odaklar tarafından tehdit edildiklerini söyledi.

- Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için Fransa’nın Strasbourg şehrinde devam eden nöbet eylemini Hollanda grubu devraldı.

- Avukat Arturo Salerni, İtalya’nın, kendi mahkemesinin Abdullah Öcalan’a tanıdığı ve iptal edilemeyecek sığınma hakkı kararının getirdiği sorumlulukları üstlenmesi gerektiğini söyledi.

- Açlık grevi eyleminde olan PKK ve PAJK’lı tutsakların direnişini selamlayan HPG Komuta Konseyi Piling Meletî, “PKK için mekanın neresi olduğunun bir önemi yok, PKK nerede ise orada direniş vardır” dedi.

- Wanlı bir grup gazeteci, bir araya gelerek ‘Serhat Masalları’ ismi altında bir projeye imza attı. Önce video serileri şeklinde giden çalışma, sonrasında kitaplaştırıldı.

- AKP’li gaspçı Salih Akman’ın aynı soyadını taşıyan 22 akrabasını işe aldığının ortaya çıkmasından sonra bu defa da Edremit gaspçısı İsmail Say’ın da akrabalarını ve AKP’li kurum müdürlerinin yakınlarını işe aldığı ortaya çıktı.

- Patronun dayattığı değil, kendi seçtikleri sendikaya geçen Urfa’daki Özak Tekstil işçileri atılan arkadaşları için eylemde. Valilik bu eyleme karşın yasak kararı alsa da 500 kadar işçi eyleme devam ediyor.