GÜNDEM 1 MART 2023

Kurdistan ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar

- Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecride karşı eylem ve açıklamalar ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- Kurdistan'da yaşanan deprem ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek. 

- Türk devletinin Medya Savunma Alanlarına yönelik işgal saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanı Cemil Bayık, Kürt Barış Enstitüsüne verdiği söyleşide Türk devletinin operasyon tehditlerini değerlendirerek “AKP faşist iktidarı sadece Kürtleri değil Ortadoğu’yu da tehdit etmektedir” dedi.

- Depremde kurtarma çalışmaların gecikmesinin de can kaybında rol oynadığını söyleyen Wan Barosu Başkanı Sinan Özaras, kaçırılan çocukların tarikatlara teslim edildiğine dair ciddi duyumlar aldıklarını ve bu konuda suç duyurusunda bulunduklarını söyledi.

-Bu yıl ‘Jin Jiyan Azadî Kültürüyle Sanat Devrimini Öreceğiz’ sloganıyla yapılacak olan 8. Kadın Sanat ve Kültür festivalinin 1-2 Mart’ta Qamişlo’da düzenleniyor.

- Maxmur’da yaşayan Salih Kara, annesinin sağlık sorunundan dolayı çektiği acıları gördükten sonra bitkisel ilaç hekimi olmaya karar verir.

- Newaya Jin’ın Mart sayısı ‘8 Mart hesaplaşma günüdür’ manşetiyle çıktı. Gazete, 6 Şubat’ta yaşanan ve onbinlerce can kaybına neden olan, büyük depremi, “dewlet di bin kavilan de ma-devlet molozlar altında kaldı” başlığıyla gördü.