GÜNDEM 11 MART 2024

Kurdistan ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar

- İşgalci Türk devletinin Medya Savunma Alanlarına yönelik saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

-  YJA Star gerillaları: Özgürlükle bütünleşen kadının karşısında hiçbir güç kazanamaz. Özgürlüğü daha da büyütmek ve her alana taşırmak için bütün kadınlar yönlerini özgürlük saflarına vermelidirler.

- KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı, 12 Mart 1995 Gazi Mahallesi Katliamı ve 12 Mart 2004 Qamışlo Katliamı şehitlerini andı. KCK ayrıca Şeladize’deki katliamdan KDP’nin de sorumlu olduğunu ifade etti.

- DEM Parti’nin 31 Mart yerel seçim kampanyası takip edilecek.

- Şêx Seîd’in torunlarından Xinûs (Hınıs) eski belediye başkanlarından Hasan Basri Fırat, din istismarına ve devletin güdümündeki yapılara dikkat çekerek, tüm Kürtlerin DEM Parti’yi desteklemesi gerektiğini söyledi.

- Muks Belediyesi Eşbaşkan Adayı Ayvaz Hazır, Kürtlerin kendi kendilerini yönetmeleri için bu seçimi hayati önemde gördüğünü; Kürt halkı için bu seçimlerin büyük bir şans olduğunu söyledi.

- DEM Parti Bêgir (Muradiye) Belediyesi Eşbaşkan Adayı Barış Yılmaz, “Halkımız,  bir kez daha partisine ve iradesine sahip çıkacak; Türkiye'ye demokrasi dersi verecektir" dedi.

- Qamışlo’da genç bir ressam olan Esma Ehmed, düşüncelerin renkli resimleri, hayallerin sonsuz serüveni ve yaşamın anlamlı dokusuyla tarihi değerleri yaşatıyor.