GÜNDEM 12 MART 2024

Kurdistan ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar

- İşgalci Türk devletinin Medya Savunma Alanları ve Rojava’ya yönelik saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- 12 Mart Gazi Katliamı ve 12 Mart Qamışlo Katliamı şehitleri için birçok merkezde anma törenleri düzenlenecek. 

- Cizre Bölgesi İçişleri Komitesi Eş Başkanı Kenan Berekat: Devlet 12 Mart’a halkları birbiriyle çatıştırmak istedi ancak halklar bu oyunu boşa çıkarttı.

- DEM Parti’nin 31 Mart yerel seçim kampanyası takip edilecek.

- Tüm devlet kurumlarının DEM Parti’ye karşı çalıştığını belirten Amed Büyükşehir Adayı Doğan Hatun, “Halk iradesinin tesisi için çalışıyoruz. Özellikle 33 Kürt kentinin dışarıdaki seçmenine büyük görev düşüyor” dedi. 

- Dilovası Belediyesi Eşbaşkan adaylarından Mustafa Avcı, kimseyi kayırmadan adil bir şekilde tüm Dilovası’na eşit hizmet sunacaklarını söyledi.

- Eğitim-Sen Amed Şube Eşbaşkanı Saliha Zorlu, özel savaş politikalarının en belirleyici ve en şiddet içerici yanlarından birinin de anadilde eğitim hakkının ihlali olduğunu belirtti.

- Şehit Aileleri Kurumu yöneticilerinden Sadûn Mîrza Elî’nin katledilmesine tepki gösteren çalışma arkadaşları, "Elleri şehit kanına bulaşan insanlar, biz evde rahatız demesin. Hainlere asla merhamet edilmez. Şehitlerin intikamını alacağız" dedi.