GÜNDEM 13 AĞUSTOS 2024

Kurdistan ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar

- İşgalci Türk devletinin Medya Savunma Alanları ve Rojava’ya yönelik saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanı Besê Hozat işgal saldırılarına dikkat çekerek "Gerilla NATO'nun ikinci büyük ordusuna kök söktürüyor, Türk devleti gerçeği gizliyor. Başur'da tepkiler yetersizdir, (...) kıyamet koparılmalı" dedi.

- Kadriye Doğan, Kültür Bakanlığı bünyesindeki  Alevi Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanlığı'nın, Hacı Bektaş'ta yıllardır düzenlenen anma etkinliğine paralel olarak düzenleyeceği etkinliğin, Alevi inancını tahrif etme çabalarının bir parçası olduğunu belirtti

- İşgalci Türk Ordusu’nun Güney Kurdistan’ı işgal saldırısı devam ediyor.  Bu saldırılara destek vererek, sürecin aktif bir parçası olan KDP yönetimindeki bölgelerde kadına yönelik şiddet, taciz, tecavüz ve intihar vakaları artıyor.

- Batman M Tipi Hapishanesi’nde tutulan üç Kürt annesini ziyaret eden İHD Eş Genel Başkanı Eren Keskin, “Hepsi yaşlı ve sağlık sorunları olmasına rağmen 40 derece sıcaklıktaki koğuşlarda tutuluyor, haftada 1 kere aldıkları su da yetmiyor” dedi. 

- Her adımlarında özgürlük ve cesaretle ilerleyen Sema ve Seran, devrim mücadelesindeki zorlukları birlikte aşarak Kurdistan’ın özgürlüğü için etkileyici bir yolculuğa çıktılar. Ruhal Yıldız’ın yazısı

- 15 Ağustos Hamlesinin Kürt halkının kaderinin değiştirdiğini belirten gerillalar, komutan Egîd’in yaktığı özgürlük ateşini her geçen gün daha da büyüttüklerini belirtti.