GÜNDEM 13 MART 2024

Kurdistan ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar

- İşgalci Türk devletinin Medya Savunma Alanları ve Rojava’ya yönelik saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- DEM Parti’nin 31 Mart yerel seçim kampanyası takip edilecek.

- Kürt halkının karşı karşıya kaldığı soykırım ve yalnızlığın Filistin halkına yapılan soykırımın da ötesinde olduğunu belirten Hêlîn Ümit, “O yüzden özgürlük mücadelemizi dünyaya daha yüksek sesle taşırma, örgütlenmemizi geliştirme görevimiz vardır” dedi.

- DEM Parti Mûş Belediye Eşbaşkan Adayı Sırrı Söylemez, “Bu kentte sadece yolsuzluk ve ranta hizmet edilmiştir. Bunların önünü keseceğiz. Kentimizi yeniden ayağı kaldıracağız” dedi

- DEM Parti Bedlîs Belediyesi Eşbaşkan Adayı Mehmet Nezir Karabaş, zorla ve hileyle belediyeyi gasp eden AKP’nin, bu kez başvurduğu hile ve oyunlara rağmen alamayacağını belirterek, “Kazanacak gücümüz var" dedi.

- Gerillalar, Kürt Halk Önderi’nin büyük emeğiye bugünkü konuma geldiklerini belirterek, “Kurdistan’ın kadın özgürlük güçleri olarak Rêber Apo’nun, bize verdiği emeğe layık olacağız” dedi.

- Kürt halkının büyük bir bilinçle sandıklarda kayyum zihniyetine gereken cevabı vereceğine inandığını belirten Kürt siyasetçi Zülküf Karatekin, halkın belediyeleri geri alacağını kaydetti.