GÜNDEM 14 OCAK 2024

Kurdistan ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar

- İşgalci Türk devletinin Medya Savunma Alanları ve Rojava’ya yönelik saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- DEM Partinin yerel seçimlerdeki Belediye Eşbaşkan adaylarını belirlemek için gerçekleştirdiği ön seçimler takip edilecek.

- Avukat Kazım Bayraktar, iktidarın anayasa değişikliği isteğinin, esasen önemli bir kısmı merkezilemiş yargının tamamının merkeze bağlanma hamlesinin bir parçası olduğunu söyledi.

- Paris’te katledilen şehit Sara, Rojbîn ve Ronahî’yi anan YJA Star gerillaları Delîla Botan ile Medya Koçer, “Heval Sara bizim için bir ışıktı. Öyle bir ışıktı ki, tüm kadınların geleceğini aydınlattı ve biz de onun çizgisinde mücadele ediyoruz” dedi.

- Rimelan’daki 36 dönümlük sebze serası, Girkê Legê, Dêrik ve Rimêlan pazarının sebze ihtiyacını karşılıyor, bazen Qamişlo, Hesekê ve Dêrazor’a da uzanıyor.

- Mersin’de bir cafe saldırısında yaşamını yitiren Sedat Ersoy’un babası Zirve Ersoy, oğlunun çete hesaplaşmasına kurban gittiğini belirterek, ülkenin mafyalaştığına işaret etti.