GÜNDEM 15 OCAK 2024

Kurdistan ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar

- İşgalci Türk devletinin Medya Savunma Alanları ve Rojava’ya yönelik saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- Türk devleti Rojava’da Pazar günü boyunca milyonlarca kişiye hizmet veren hizmet tesislerini bombaladı. Soykırım saldırıları sonucunda Kobanê ve Cizîr kantonu karanlığa gömülürken Dünya, Türk devletinin saldırına tepkisiz.

- DEM Parti'nin yerel seçimlerdeki adayları belirlemek amacıyla gerçekleştirdiği ön seçimlere bugün de devam edilecek. 

- Kobanê Davası, Gültan Kışanak'ın savunmasıyla devam edecek. 

- İstanbul’un yoksul mahallelerinden biri olan ve devrimcilerin, Alevilerin, Kürtlerin yoğunlukta olduğu Gazi Mahallesi, son zamanlarda çete savaşlarıyla anılmaya başlandı. Mahallede uzun zamandır birçok çete faaliyet gösteriyor.

- Kayyum atanmayan 6 HDP'li belediyeden biri olan Silopi Belediyesi, 5 yıllık süre içerisinde kıt imkanlara ve baskılara rağmen halkçı belediyecilik yapmaya çalıştı.

- CHP’li Samandağ Belediye Başkanı Refik Eryılmaz, kaçak yapıların sahte evrakla yapım tarihlerinin eski göstermekle suçlanıyor.

-Seyîdxanê Usivê Seydo ve Alicanê Bişar etrafında toplanan direnişçiler, toplum hafızasına “Firarê Binê Xetê” olarak geçerken, devlet kayıtlarında ise Agirî İsyanı'nın devamı olarak yer aldı.