GÜNDEM 16 AĞUSTOS 2024

Kurdistan ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar

- İşgalci Türk devletinin Medya Savunma Alanları ve Rojava’ya yönelik saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- Dêrazor’da yaşanan gelişmeler takip edilecek.

- Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a yönelik ağırlaştırılmış tecritte 41’inci aya girilirken, ÖHD Genel Sekreteri Ebru Akkal, tecridin sona erdirilmesi için hukuki ve uluslararası başvuruların kesintisiz devam etmesi gerektiğini belirtti.

- Şehit Tolhildan’ın ailesi, KDP’nin ihanetine ve Türk devletinin saldırılarına karşı gerillanın yanında olduklarını vurguladı. 111 gün süren eylemlerine rağmen cenazelerini alamayan aile, KDP’nin Kürt halkına karşı ihanette bulunduğunu belirtti.

- Tekirdağ 2 Nolu F Tipi Hapishanesi’nde tutsak olan kardeşi Abdülkadir Bozkurt ile telefonda görüşen Serdar Bozkurt, “Kardeşim ağlayarak çıplak aramaya maruz kaldığını, kafese konulduğunu ve önüne dışkı atıldığını söyledi” dedi.

- Colemergliler Kurdistan illerinde etkisi artan bir şekilde hissedilen ekonomik krizin sebebinin AKP iktidarı olduğunu dile getirdi.

- CİSST’in verilerine göre; Türk cezaevlerinde 350 bin 670 kişi tutuluyor. Kapasitesinin yüzde 18 üzerindeki üzerindeki bu doluluk, keyfi tutuklamaların geldiği noktayı da gösteriyor.

- Kıyı Hareketleri Dayanışma Ağı, adalardaki kıyıların ticarileştirilmesine karşı, 18 Ağustos’ta Türkiye genelinde eş zamanlı eylem yapacak. Ada sakinleri, kıyıların halka kapalı hale getirilmesini ve ticari işletmelere kiralanmasını protesto edecek.