GÜNDEM 16 MART 2024

Kurdistan ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar

- İşgalci Türk devletinin Medya Savunma Alanları ve Rojava’ya yönelik saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- Kurdistan ve Türkiye’de kayıp yakınlarının eylemleri takip edilecek.

- DEM Parti’nin 31 Mart yerel seçim kampanyası takip edilecek.

- Demokratik Toplum Hareketi (TEV-DEM) Eşbaşkanı Rûken Ehmed, “2024 yılı Newroz’u, Önder Apo’nun Newroz’u olacak. Tüm alanlarda fiziki özgürlüğünü haykırmalıyız” dedi.

- Son yaşanan ekonomik gelişmeleri değerlendiren DEM Parti Meclis Grup Başkanvekili Sezai Temelli, “Hem savaşı sürdürmek hem de ekonomide istikrarı sağlamak istiyorlar ama bu mümkün değil” diyor ve seçimde bu gidişata hayır demenin önemine vurgu yapıyor.

- Seçmen iradesini gasp eden AKP’nin, 5 yıllık Tetwan Belediyesi işgali sırasında hiçbir çözüm üretmediğini belirten DEM Parti Adayı Mümin Erol, “Tüm sorunların çözümü için hazırlıklıyız” dedi.

- DEM Parti Gimgim (Varto) Belediyesi Eşbaşkanı Adayı Gülbahar Kaya, “Yıllardır bir belediyenin çok rahatlıkla yapabileceği en temel hizmetler dahi insanlarımızdan esirgendi” dedi.

- Paolo Ferrero dünya çapında bir filozof olarak tanımladığı Abdullah Öcalan’ın özgürlüğün artık bir zorunluluk olduğunu ifade ederek, “Tecrit, Öcalan’dan ne kadar çok korktuklarının göstergesidir. Özgürlük hamlesini daha da büyütmeliyiz” dedi.