GÜNDEM 17 AĞUSTOS 2024

Kurdistan ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar

- İşgalci Türk devletinin Medya Savunma Alanları ve Rojava’ya yönelik saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- Kurdistan ve Türkiye merkezlerinde kayıp yakınlarının eylemleri takip edilecek.

- Kurdistan'daki her anın tarihsel, kültürel ve ideolojik anlamı var. Susan, korkan, kaçan gözler, sözler, yürekler, bedenler yeniden cesaretle coştu Kurdistan’da. Adalet savaşçılarının namlusundan çıkan bir mermi, tarihin tüm seyrini değiştirdi.

- HPG gerillası Orhan Lotos, PKK’nin ölümsüz komutanı Egîd’in, Amed zindanında yaşanan 14 Temmuz direnişini bir talimat olarak gördüğünü ve bu temelde 15 Ağustos Hamlesi’ni geliştirdiğini belirtti.

- Ekonomik krizin etkileri, en çok İstanbul’da hissediliyor. Bütçeyi savaşa ayıran iktidar, daha da yoksullaştırıyor. İstanbul nüfusunun yüzde 30’u ölüm sınırında.

- Kadın Hakları Koruma ve Araştırma Merkezi, kadınlara hukuki destek sağlayarak ayrımcı yasalarla mücadele ediyor. Aynı zamanda savaş suçları ve ihlalleri belgeleyerek uluslararası ceza mahkemelerine dosyalar sunuyor.

- TC'nin Kurdistan’da rahat adım atmasının bir nedeni KDP’nin izlediği politikalar dayanırken, diğeri ise işgalin altyapı ve lojistiğini sağlayan şirketler oluyor. ANF; TC’ye bu konuda önayak olan şirketlerin isimlerine ulaştı.

- Neredeyse her gün patronların vergi ödemediği ortaya çıkarken işçiler ise artan hayat pahalılığı karşısında birçok şeyden vazgeçerek yaşamaya çalıştıklarını söylüyor.