GÜNDEM 18 MART 2023

Kurdistan ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar

 - Kurdistan'da yaşanan deprem ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek. 

- Türk devletinin Medya Savunma Alanlarına yönelik işgal saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- PAJK Koordinasyon Üyesi Ayten Dersim, AKP-MHP soykırımcı devlet geleneğini yenilgiye uğratmak için herkesi Newroz alanlarına çağırdı.

- İktidarın 20 yıllık saltanatının artık kesin olarak çökmek üzere olduğuna dikkat çeken PKK Merkez Komitesi, “Newroz ruhuyla sürece yüklenip topyekun bir direnişle daha görkemli kazanılacağı kesindir” dedi.

- Ortadoğu halklarının kurtuluş bayramı olan Newroz, Kürdistan dağlarında büyüyen direniş ve mücadeleyle karşılanıyor. HPG ve YJA-Star gerillaları, Newroz ruhuyla zafere ulaşacaklarını belirtti.

- Mereş merkezli depremin üzerinden 40 gün geçmesine rağmen hala milyonlarca insanın yaralarının sarılmadığına dikkat çeken KCDK-E, yaşanan felaketin sorumlusunun AKP-MHP faşist iktidarı olduğuna vurgu yaptı.

- İsviçre’de Newroz hazırlıkları devam ediyor. 18 Mart’ta startı verilecek olan Newroz kutlamalarındaki tüm gelirler depremde zarar gören halkın yaralarını sarmak için kullanılacak.

- Kuzey-Doğu Suriye’de, kadınlara yönelik şiddetin önüne geçebilmek için demokratik, özgür eş yaşam sisteminin kurulması mücadelesi veriliyor.

- Türk devleti, Newroz Bayramı’nı bahane ederek Wan’ın Özalp ilçesinde bulunan Kapıköy Sınır Kapısı’nı Wan halkının geçişine ve ticaret yapmasına yasak getirirken, İranlılara ise geçiş serbestliği getiriyor.