GÜNDEM 19 EYLÜL 2024

Kurdistan ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar

- İşgalci Türk devletinin Medya Savunma Alanları ve Rojava’ya yönelik saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- İzlanda eski Adalet ve İçişleri Bakanı Ögmundur Jónasson, Abdullah Öcalan'ın üzerindeki tecritin kaldırılmasının sadece Türkiye, Kürdistan veya Kürt bölgelerinde değil, tüm Ortadoğu'da ve dünya genelinde etkili olacağını söyledi.

- NAV-BEL, CDK-F ve Avusturya Civaka Azad, halkı 21 Eylül’de Frankfurt’ta düzenlenecek 32’nci Kürt Kültür ve Sanat Festivali'ne davet ederek, Kürt diline, kültürüne ve özgürlüğüne sahip çıkma çağrısı yaptı.

- KDP-Türkiye ile  iş birliğini anlamak için, Barzanilerin tarihine bakmak gerektiğini söyleyen DBP'den Mevlüt Aykoç, Barzani ailesinin Kürt Özgürlük Hareketinin varlığı olmasa Türkiye’nin Barzani ailesini hiçbir zaman tanımayacağını söyledi.

- AKP’li Ferhat Nasıroğlu’na ait Fernas Madencilik’ten sendikalı oldukları için işten atılan direnişteki Bağımsız Maden-İş üyesi maden işçilerinin avukatı Mürsel Ünder, İktidarın Fernas Holding’i korumak için bütün gücünü seferber ettiğini vurguladı.

- Birçok eylemde tarihi bir direniş sergileyen ve Zap’taki destansı direnişin bir parçası olan gerilla Fuat Apocî, fedakar duruşuyla ve mücadelesiyle başta Rojhilat gençliği olmak üzere tüm Kürt gençliğine örnek oldu.