GÜNDEM 19 MART 2024

Kurdistan ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar

- İşgalci Türk devletinin Medya Savunma Alanları ve Rojava’ya yönelik saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- 2024 Newroz kutlamaları takip edilecek.

- DEM Parti Amed İl Eşbaşkanı Pınar Sakık Tekin, “Bütün hazırlıklarımız tamladık. Coşkulu bir şekilde Amed Newroz’u kutlayacağız. Gelin hep birlikte Newroz ateşini yakalım” dedi.

- DEM Parti’nin 31 Mart yerel seçimlerine yönelik kampanyası takip edilecek.

- DEM Partili Colemêrg (Hakkari) ve ilçe belediyelerini gasp eden kayyumlar yıllardır hizmet yapmadığı gibi halka hizmet eden kadın, gençlik, kültür gibi birçok kurumu kapatarak belediyenin tüm imkanlarını AKP’lilerin, asker ve polislerin hizmetine sunuyor.

- Şırnak merkez ve tüm ilçelerinde mutlaka kazanmak gerektiğini belirten Kürt siyasetçi Faysal Sarıyıldız, “Onlara ‘bizi yenemezsiniz’ mesajını verirsek beklediğimiz günler yakındır” dedi.

- 66 yaşındaki Mihemed Mehmûd, Dêrik’te Newroz’un bir piknik havasında geçtiğini belirterek, “PKK ile birlikte Newroz’un tarihteki anlamını idrak ettik. Piknik havasından direnişe evrildi” dedi.

- Partiya Îslamiya Kurdistan (PÎK) Genel Başkanı Hikmet Serbilind, Hizbulkontra partisi Hüda-Par’ın, devletin Kürt halkının ulusal mücadelesi karşısında ettiği bir proje olduğunu söyledi.

- Yenikapı Newroz kutlamalarında polisin engellemesi ve valiliğin keyfi saat sınırlaması nedeniyle sahne alamayan Tunuslu sanatçı Emel Mathlouthi, “Her dil ve kültür bir zenginliktir. Sanatı yasaklamak veya engellemek kabul edilemez” dedi.