GÜNDEM 2 NİSAN 2024

Kurdistan ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar

- İşgalci Türk devletinin Medya Savunma Alanlarına yönelik saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- 31 Mart yerel seçimlerinin ardından yaşanan gelişmeler takip edilecek.

- Kürt halkının seçimlerde İmralı tecridine, kayyum rejimine, AKP-MHP iktidarının inkar ve soykırım siyasetine karşı net bir tutum ortaya koyduğunu kaydeden KCK YK Eşbaşkanlığı, “Kürt halkının bu tutumunu görmeli dikkate almalıdır”dedi.

- Newroz meydanlarında Önder Apo’nun fiziki özgürlüğü haykırılıyor. Önder Apo gerçeği 50 yıl önce bir Newroz yürüyüşü başlatmak üzere beş gençle atılan ilk adım, on milyonların Önder Apo gerçeğini bu düzeyde anlaması ve sahiplenmesi haline gelmiş bulunuyor.

- PAJK Koordinasyonu, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın doğumgünü nedeniyle yayınladığı mesajında “Önder Apo’nun doğuşu yaşam kaynağımızdır” dedi.

- Kadın gazetesi Newaya Jin’ın Nisan sayısı “Zayîna ku azadiyê diafirîne” manşetiyle çıktı. Avrupa’da yayın yapan aylık kadın gazetesi Newaya Jin gazetesinin 229. sayısı yayımlandı.

- Serxwebûn’un gazetesinin Mart 507. sayısı, “Gerilla’da Newroz Müjdesi; Göklerde Yanan Newroz Ateşi Zaferle Taçlanacak” manşetiyle çıktı.

- Önderlik savunmalarını okuma gruplarında yer alan Rojavalılar; “Okumamızın amacı, Önder Apo’nun fikirlerini ve felsefesini daha iyi anlama ve topluma anlatabilmektir” diyor.