GÜNDEM 20 OCAK 2024

Kurdistan ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar

- İşgalci Türk devleti Medya Savunma Alanları ve Rojava’ya yönelik işgal saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- Kurdistan ve Türkiye’de kayıp yakınlarının eylemleri takip edilecek.

- Av. Franco Danieli, Avrupa’nın Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecrit karşındaki tavrının, komplo dönemindeki tavrıyla benzer olduğunu ifade ederek, “Devletlerin tutumuna ve sessizliğine karşı, bütün toplumlar Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için seferber olmalı” dedi.

- Hesekê’deki Sinaa Cezaevi’ne yönelik 20 Ocak 2022 akşamı gerçekleşen DAİŞ saldırısı, Kobanê ve köylerinin kurtuluşunun yedinci yıl dönümü olan 26 Ocak'ta sekteye uğratıldı. Tarih bir kez daha tekerrür etti ve işgalciler Halkların Gürzü'ne yenik düştü.

- Wan’da AKP’ye yakınlığı ile bilinen elektrik dağıtım şirketi, Van Gölü Elektrik Dağıtım (VEDAŞ), bünyesinde çalıştırdığı 50 Kürt işçinin işine son vererek, bu işçilerin yerine Trabzon’dan getirdiği 50 kişiyi yerleştirdiği ortaya çıktı.

- Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın avukatlarından İbrahim Bilmez, "Kararları göremiyoruz, neden disiplin cezaları verildiği gizleniyor. İmralı’dan hiçbir haberin çıkmasını istemiyorlar" dedi.

- Cizîr Kantonu Yürütme Meclisi Eşbaşkanı Talat Yunis, Türk saldırılarının milyonlarca insanı elektriksiz, susuz ve hizmetsiz bıraktığını belirterek, "Evet, zorlu süreçler yaşayacağız ama üstesinden geleceğiz" dedi.