GÜNDEM 21 ŞUBAT 2023

Kurdistan ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar

- Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecride karşı eylem ve açıklamalar ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- Kurdistan'da yaşanan deprem ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek. 

- Türk devletinin Medya Savunma Alanlarına yönelik işgal saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

-PKK Yürütme Komitesi üyesi Kalkan: Halk kendi kaderini eline alsın, bu rantçı soyguncu düzenden kurtulsun. Doğal afetlerin zarar veremeyeceği, mutluluk içinde yaşayan bir siyasi güvenlik düzeyine ulaşsın. Çabamız bunun için. 

-Şirnex'ten Semsûr’daki depremzedelere yardım etmek için gelen gönüllü Ahmet Gün, “Burada devleti görmedim, Kürt çocuklarını gördüm” dedi.

- Hatay’da imar aflarına karşı açtığı bireysel davalar yüzünden defalarca hedef gösterilen mimar Ercüment Kimyon, bu felaketin sorumlusunun imar izni verenler olduğunu ifade ederken Erdoğan’ın 'bir yılda inşa ederiz' sözüne de itiraz etti.

- BAAS rejimi döneminde konuşma dili olan Kürtçe vb. şoven siyasetin kurbanı olan diller Rojava Devrimi’yle birlikte yeniden canlanarak, herkesin kendi dilini özgürce öğrenmesini ve dil tarihi ve inceliklerinin araştırma çalışmalarını yapmasını sağladı. 

- Dünya Anadil Günü'ne ilişkin açıklama yapan KJK Eğitim Komitesi “Kürt ailesi, ‘dil kimliğimiz ve varlığımızdır’ bilinciyle evini Kürt dili ve kültürünün geliştirildiği bir okula dönüştürmelidir” çağrısını yaptı.

- Kürt halkı 21 Şubat Dünya Anadili Günü’ne dilleri yasak bir şekilde giriyor. Kürtçe’nin başta eğitim dili olmak üzere hayatın her alanında yasak olmasına her kesimden tepki gelmeye devam ediyor.