GÜNDEM 22 MART 2024

Kurdistan ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar

- İşgalci Türk devletinin Medya Savunma Alanları ve Rojava’ya yönelik saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- DEM Parti’nin 31 Mart yerel seçimlerine yönelik kampanyası takip edilecek.

- DEM Parti, tüm seçmenleri kendi kayıtlı oldukları illere ve ilçelere taşıyacaklarını duyururken başvurunun 27 Mart’a kadar parti binaları ve internet üzerinden yapılabileceğini söylüyor.

- Meclisa Midyadiyên li Ewrupa (Avrupa’daki Midyatlılar Meclisi) halkların ortak siyasi iradesini oluşturan DEM Parti’nin, Midyat için en uygun ve doğru siyasi tercih olduğunu bildirdi.

- Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan ve siyasi tutsaklar üzerindeki tecritin boyutlarına dikkat çeken Tecrit Bülteni'nin yeni sayısı yayınlandı.

- Marksist Teori dergisi yazarlarından Hüseyin Yeter, HBDH’nin Türkiye devrimci hareketi ve Kürt Özgürlük Hareketi’nin deneyimlerinin üzerine kurulan stratejiktir ittifak olduğunu söyledi.

- İtalya’nın Sardegna Adasında COBAS Eğitim Sendikası öncülüğünde “Newroz 2024, Kurdistan Yolu Enternasyonalist Dayanışma Yürüyüşü” düzenlenecek.

- DEM Parti Çelê (Çukurca) Belediyesi Eşbaşkan adaylarından Hividar Ertunç, AKP-MHP tarafından Çukurca’ya asker ve hayali seçmen kaldırdığını belirterek, ilçe halkını iradesine sahip çıkmaya çağırdı.