GÜNDEM 23 MART 2024

Kurdistan ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar

- İşgalci Türk devletinin Medya Savunma Alanları ve Rojava’ya yönelik saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- Siyasi parti ve sivil toplum temsilcileri, Kürt meselesinin uluslararası bir soruna dönüştüğünü; demokratik yol ve yöntemlerle birlikte bir an önce çözüme kavuşması gerektiğini söyledi.

- DEM Parti’nin 31 Mart Yerel Seçimlerine yönelik kampanyası takip edilecek.

- Agirî, AKP-MHP iktidarı ve kente musallat ettikleri Savcı Sayan eliyle yaratılan yıkım ve tahribatın üstesinden gelmeye hazırlanıyor. DEM Parti adayları, halkın derin tarihsel bilincine ve siyasi ferasetine güveniyor.

- Türkiye ve Kurdistan’da gerçekleşecek yerel seçimlere ilişkin açıklama yapan MHK ve MÖP, her alanda demokrasiyi savunan DEM Parti ile birlikte olduklarını belirterek, Asuri/Süryani/Keldani halkına DEM Parti’ye oy verme çağrısında bulundu.

- Almanya’nın Frankfurt şehrinde ve Avrupa'nın diğer merkezlerinde gerçekleştirilecek Newroz kutlaması takip edilecek.

- Kurdistan ve Türkiye’de kayıp yakınlarının gerçekleştirecekleri eylemler takip edilecek.

- Direnişin zirvede yaşandığı alanlarda düşman saldırılarına cevap olmak için soluksuz bir mücadele yürüten Güven Doza, kadın özgürlük çizgisindeki duruşuyla örnek bir YJA Star gerillası oldu.

- Binlerce yıllık geçmişi olan, Kürt kültürü ve hafızasını bünyesinde barındıran Wan-Colemêrg kilimleri, Türk devletinin asimilasyon politikaları ve Kurdistan’da yürüttüğü savaş nedeniyle yok olma aşamasına geldi.