GÜNDEM 25 EYLÜL 2025

Kurdistan ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar

- İşgalci Türk devletinin Medya Savunma Alanları ve Rojava’ya yönelik saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- PKK Merkez Komite Üyesi Hêlîn Ümit, AK'nin Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik ihlalleri konusundaki Türkiye’ye süre tanıma kararının asla kabul edilmemesi gerektiğini söyledi, "Her alanda yürüttüğümüz mücadeleyi üst seviyeye çıkarmalıyız" dedi.

- HPG Merkez Karargah komutanlarından Haki Armanc, işgalci Türk devletinin Bakurê Kurdistan gerillasından korktuğunu, bu nedenle Bakur’da sürekli operasyonlar yapıldığını ve Türk ordusunun ciddi kayıplarının olduğunu söyledi.

- Şehit Gernas, Kürt özgürlük mücadelesine adanmış bir yaşam sürdü; mütevaziliği, sadeliği ve yardımseverliğiyle örnek oldu. 1992’de KDP ve Türk devleti tarafından şehit edildi.

DBP Amed İl Eşbaşkanı Sultan Yaray, Kürt diline ve kültürüne dönük devletin tahammülsüzlüğüne işaret ederek, baskıların İmralı tecridinden bağımsız olmadığına dikkat çekti. 

- MED-DER ile Payîz Pirtûk’a yapılan baskınların sistematik ve özel savaş politikasının bir parçası olduğun belirten MED-DER çalışanı Mehmet Asena, gözaltı ve baskılara rağmen Kürt dili için direneceklerini söyledi.

- Özerk Yönetim’in işgal ve saldırılara paralel olarak eğitim, sağlık, ekonomi ve yönetim sorunları var. Zamanı iyi kullanarak daha etkili ve hızlı biçimde harekete geçmesi gerekiyor. Zeki Bedran'ın yazısı

- DEM Parti RTÜK üyesi Necdet İpekyüz, RTÜK gibi kurumların daha çok, regülasyon görevi görerek düzenleyici ve denetleyici bir kurum rolü üstlenmesi gerekirken mahkeme gibi davrandığını söyledi.