GÜNDEM 25 MART 2024

Kurdistan ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar

- İşgalci Türk devletinin Medya Savunma Alanları ve Rojava’ya yönelik saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- DEM Parti’nin 31 Mart Yerel Seçimlerine yönelik kampanyası takip edilecek.

- DEM Parti, şimdiye kadar ikinci parti olduğu Riha’da bu kez öne geçerek, önemli ilçelerin yanı sıra Büyükşehir Belediyesi’ni de almaya hazırlanıyor.

- Seçim kampanyalarında artık sona yaklaşıyor. İstanbul’daki DEM Parti seçmenleri ve gönüllüleri hem adaylardan hem de seçim çalışmalarından memnun.

- Kurdistan Siyasi Parti ve Kuruluşları Ortak Diplomasi Komitesi ve Lozan Anlaşması Yüzüncü Yıl Çalışma ve Faaliyetleri Komitesi, yazılı bir açıklama yayınlayarak 31 Mart’taki yerel seçimlerde DEM Parti adaylarının desteklenmesini istedi.

- Gazeteci-yazar Yusuf Karadaş, olası bir yeni Türk işgal saldırısının, 40 yıllık savaşı şiddetlendirmek, dolayısıyla çözümsüzlüğü sürdürmek anlamına geleceğini söyledi.

- Demirci Kawa’nın yaktığı Newroz ateşinin Mazlum Doğan, Zekiye Alkan, Rahşanlar tarafından daha da gürleştirildiğini söyleyen gerillalar,  “Bizler de Mazlumların, Rahşanların aydınlattığı bu yoldan gidiyoruz” dedi.