GÜNDEM 26 ŞUBAT 2023

Kurdistan ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar

- Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecride karşı eylem ve açıklamalar ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- Kurdistan'da yaşanan deprem ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek. 

- Türk devletinin Medya Savunma Alanlarına yönelik işgal saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- PKK Dış İlişkiler Komitesi, Türkiye ile müzakereleri yürüten İsveçli Oscar Stemsörn’ün PKK’yi kriminal çevrelerle ilişkilendiren açıklamalarına tepki gösterdi.

- HDP Milletvekili Kemal Bülbül, Türk devletinin deprem bölgelerindeki insansızlaştırma ve asimilasyon politikalarına tepki göstererek, “Asıl felaket AKP’dir. Halkımız geleceğine sahip çıkmalıdır” dedi.

- Wan merkez ve 5 ilçesinde örgütlenen Yeşil Sol Parti Wan İl Eşbaşkanı Veysi Dilekçi, halkın ilgisinin kendilerine güç verdiğini belirterek, “Önümüzdeki süreci çok daha güçlü karşılayacağız” dedi.

- Türk devletinin depremzedelere vaat ettiği deprem yardımları yalan çıktı. Depremzedeler yardım almak için başvurduğu devlet kurumlarından elleri boş dönüyor.

- Türk devletinin Kurdistan dağlarında kimyasal silah kullanmaya devam ettiğini söyleyen YJA Star gerillası Cûdî Çekdar, “Dost düşman iyi bilsin ki, bu dağların sahibi gerilladır. Asla dağlarımızdan vazgeçmeyeceğiz” dedi.

- Rojava’nın her kentinde oluşturulacak çocuk tiyatrosu grubu, festivallerde oyunlarını sergileyecek. Çocuklar kendi dilleri ve kültürleriyle oyunlar oynayacak.