GÜNDEM 27 ŞUBAT 2023

Kurdistan ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar

- Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecride karşı eylem ve açıklamalar ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- Kurdistan'da yaşanan deprem ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek. 

- Türk devletinin Medya Savunma Alanlarına yönelik işgal saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- DBP Ankara Danışma Bürosu Sözcüsü Karataş, hükümetin engellenemelerine rağmen dayanışma ağını büyüteceklerini söyledi. 

- 6 Şubat depremlerinden sonra yüzde 80’i yaşanamaz hale gelen Semsûr’da, on binlerce kişi yaşamını yitirdi. Kimi aileler ise, onlarca yakının kaybetti. Filikî ailesi, 35 yakınını toprağa verdi. 

- Avukat Cemal Demir, deprem bölgesinde yaşanan ırkçı saldırılar, bir kişinin karakolda ölmesi, linç olayları, işkence ve kötü muamele vakalarının arttığını belirterek, “Bunun temelinde yatan kronik etkenin “cezasızlık politikası” olduğunu söyledi. 

- Almanya’da bazı üniversitelerle görüşen Rojava heyetinin içinde yer alan öğretim görevlilerinden Dijle Haidar, kardeş üniversite ve ortak projeler geliştirmek istediklerini söyledi. 

- Koma Cûdî’nin Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a ithaf ettiği ‘Apo Newroze’ albümü, Mart’ta çıkıyor. İlk klip de Mart’ta paylaşılacak.