GÜNDEM 27 KASIM 2023

Kurdistan ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar

- Bugün Kurdistan İşçi Partisi’nin (PKK) 45’inci kuruluş yıl dönümü. Gün nedeniyle Kurdistan ve Dünya’da birçok kutlama etkinliği gerçekleştirilecek.

- QSD komutanlarından İsmet Şêx Hesen, milyonlara ulaşan, on binleri aşan silahlı gücü olan PKK’nin, dünyanın her yerinde insanları ayağa kaldırdığını belirterek, “PKK’nin yarattığı güç ve ruh, tüm ezilenleri birleştiriyor” dedi.

- Rojava’da PKK’nin attığı temel ve verdiği mücadelenin belirleyici olduğunu söyleyen PYD Meclis Üyesi Sara Qawas, “Bu devrim, Önder Apo’nun felsefesi ve Apocu ruhun devamıdır” dedi.

- İşgalci Türk devletinin Medya Savunma Alanları ve Rojava’ya yönelik saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- Yaklaşık 7 yıla yakındır hapiste tutulan Kadir Karabak’ın tahliyesi 4. kez ertelendi. Ertelenme bahaneleri arasında temiz giyinmesi ve az kitap okuması da var.

- HEDEP Muş Milletvekili Sümeyye Boz, Aile ve Gençlik Fonu düzenlemesindeki yaş sınırlaması için 'İlgili bölgenin durumuna göre karar verilecektir' hükmünün, çocukların evlendirilmesinin önünü açacağını söyledi.

- Riha Milletvekili Dilan Kunt Ayan, Türk iktidarının özel savaş politikasının yanı sıra yargı sopasını da kullandığını, ancak Kürt kadınların geri adım atmadığı gibi örgütlenmekten de vazgeçmediğini söyledi.