GÜNDEM 28 ŞUBAT 2024

Kurdistan ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar

- İşgalci Türk devletinin Medya Savunma Alanları ve Rojava’ya yönelik saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- Perulu bir baba ve Alman bir annenin çocuğu olan Jimena, Kürt Halk Önderi ve paradigmasıyla tanıştıktan sonra bu paradigmanın hayat boyu rehberi olacağını anladığını belirterek,  “O, tüm halklar için yol gösterici” diyor.

- DEM Parti’nin 31 Mart yerel seçimleri için Kurdistan ve Türkiye merkezlerindeki seçim çalışmaları takip edilecek.

- DEM Parti Kayapınar Belediyesi Eşbaşkan adaylarından Cengiz Dündar: Kent insanı kayyumlar eliyle kimliksizleştirilemeye çalışıldı. Bundan dolayı halkımızın sanatsal, kültürel, dil anlamında kendi kimliğine ihtiyacı var.

- Xelat (Ahlat) Belediyesi’ni kaybedeceğini, DEM Parti'nin kazanacağını anlayan AKP-MHP iktidarı, daha önce Elazığ merkezde geçici olarak yerleştirdiği göçmenleri, Xelat’taki konutlara yerleştirmeye başladı.

- Pîran Herkî, KDP’nin aktivist ve gazetecileri tutuklamasına tepki göstererek “Özgürlüğün sesi zindanlarla bastırılamaz” dedi.

- Hindistanlı Feminist Aktivist Abha Bhaiya, Abdullah Öcalan’ı feminist bir lider olarak tanımlayarak, “Abdullah Öcalan farklı bir dünya düzenine liderlik edebilir. Başta kadınlar olmak üzere bizler aynı platformda onun özgürlüğü için buluşabiliriz” dedi.

- Abdülhamid ile başlayarak geliştirilen dincilik, işgalci devlet üzerinden ihanetin devşirildiği bir tuzağa dönüşmüştür. Günümüzde bu tuzak, Hizbulkontra/Hüda Par biçiminde bir tehdit ve tehlike olarak Kurdistan özgürlük davasına karşı kullanılmaktadır. Imam Haci Hesen’in yazı dizisinin ilk bölümü