GÜNDEM 28 KASIM 2023

Kurdistan ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar

- İşgalci Türk devletinin Medya Savunma Alanlarına yönelik saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- KJK Koordinasyonu üyesi Ayten Dersim, PKK’nin çıkışında Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın kadınların ilk örgütlenmesi gereken kesim olduğunu gördüğünü ifade ederek PKK’nin garantisi olan yönlerinden birinin kadın özü olduğunu dile getirdi.

- Adı daha önce belediyedeki usulsüzlük iddialarını yazan gazeteci Sinan Aygül’ün darp edilmesiyle de gündeme gelen Tatvan Belediyesi usulsüzlükleri Sayıştay raporu ile de belgelendi.

- PKK Gençlik Komitesi’nden Firaz Garzan, 1. Dünya Gençlik Konferansı’nın karar ve hedeflerini gerçekleştirmenin, ‘başka bir dünya mümkün’ diyen tüm gençlerin ve gençlik örgütlerinin görevi olduğunu söyledi.

- Sincan Cezaevi Kampüsü'nde 18'i tutsak 108 ismin yargılandığı Kobanê Davası görülmeye devam edilecek.

- Antalya Kadın Danışma Merkezi ve Dayanışma Derneği, Kadın Dayanışma Vakfı, Kadının İnsan Hakları Derneği ile Mor Çatı Kadın Sığınağı Vakfı’nın İstanbul Sözleşmesi’nden Cumhurbaşkanı kararıyla çıkılmasına karşı Danıştay’a yaptığı iptal başvurusunun duruşması Danıştay 10. Dairesi’nde görülecek.

- Yönetmenliğini Haşim Aydemir’in, yardımcı yönetmenliğini ise Nadya Derviş’in üstlendiği ‘Heval Kekê Min’ filminin çekimleri başladı. Rojava Flim Komünü yapımı filmin senaryosu ise Rêber Habeş’e ait.