GÜNDEM 29 ŞUBAT 2024

Kurdistan ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar

- İşgalci Türk devletinin Medya Savunma Alanları ve Rojava’ya yönelik saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- DEM Parti’nin 31 Mart yerel seçim çalışmaları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- KDP tarafından tutuklanan Maxmur Mülteci Kampı sakinleri, KDP'nin kendilerine uyguladığı işkencelere dikkat çekerek, "Düşmanın yapmadığı işkenceleri KDP Kürtlere yapıyor” dedi.

- Bolu Cezaevi’nde tutsakken katliam saldırısında kolu koparılan Veli Saçılık, şimdi DEM Parti’nin Bolu Belediyesi Eşbaşkan adayı. Saçılık, “AKP’nin rantçısına, CHP’nin ırkçısına karşı buradayız” dedi.

- Kürt sorununun demokratik zeminde çözülmesi için çağrıda bulunan sivil toplum örgütleri üyeleri, muhatap olarak İmralı’yı işaret ederek, “İktidar bu sorunu görmezden gelemez” dedi.

- 8. Yargı paketindeki örgüte üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek düzenlemesinin AYM’nin iptal kararına rağmen hala belirsiz olduğunu ifade eden Avukat Baran Doğan, yasanın temel hak ve özgürlükler konusunda ağır sonuçlar doğurabileceğini söyledi

- Dürüstlüğün, cesaretin ve anlamlı bir yaşamın sahibi olan YJA Starlı şehit Havîn Gabar, Önder Apo'nun emeklerine ve şehit yoldaşlarına layık olabilmek için büyük bir azim ve kararlılıkla son nefesine kadar mücadele etti.

- Hizbullah denilen ve Hüda Par adıyla ‘masumlaştırılmaya’ çalışılan bu lanetli gelişmenin hikayesi, temellerini din üzerinden asimile ederek Türkleştirme projesinden alıyor. İmam Hacı Hesen’in yazı dizisinin ikinci bölümü.

-Kadın Evi ve Kadın Kanunu, “Bilgili ve örgütlü bir toplum, devrimi sürdürmenin temeli olur” ilkesini esas alarak kadın haklarını koruyan ve demokratik bir aile yaratmayı hedefleyerek 2014 yılından bu yana aralıksız faaliyet yürütüyor.