GÜNDEM 29 KASIM 2023

Kurdistan ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar

- İşgalci Türk devletinin Medya Savunma Alanları ve Rojava’ya yönelik saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- DAİŞ’in Kobanê’ye yönelik saldırıları karşısında 6-8 Ekim 2014’te gerçekleşen protesto eylemleri gerekçe gösterilerek Halkların Demokratik Partisi (HDP) eski Eş Genel Başkanları, Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyelerinin de aralarında bulunduğu 18’i tutuklu 108 kişi hakkında açılan Kobanê Davası görülmeye devam edilecek.

- Görevi gasp edilen Êlih Belediye Eşbaşkanı Mehmet Demir, bir sömürge politikası olan kayyum atamalarının, Kürt ulusunun hiçbir kazanımın elde etmemesi ve mevcut kazanımların yok edilmesine yönelik olduğunu söyledi.

- Adana’da emniyet ve adliyenin hayata geçirdiği ortak protokole dayanarak tutuklanan gençlerin işkence görmesine tepki gösteren Avukat Tugay Bek, bu uygulamanın hukuk ihlali ve işkencenin önünü açan bir durumda olduğunu söylüyor.

- Agrobay Seracılık tarafından gasp edilen hakları için direnişlerinin 98. gününde çıktıkları bir binanın çatısında gözaltına alınan işçilerden Tarım-Sen Yönetim Kurulu üyesi Ayten Yavuz, “Artık canımıza tak etti. Herkes sermayenin yanında” dedi.

- YJA Star gerillalarından Özgür Çiya, Türk devletinin artık başarı şansının kalmadığını belirterek, “Kurdistan özgürleşecektir, halkımız ve Önderimiz de özgürleşecektir” dedi.

- Kürt Özgürlük Hareketinin 45 yıl boyunca binlerce şehit verdiğini ve çok büyük bedeller ödediğini söyleyen HPG gerillaları Fedekar Yedîgar ve Qehreman Kobanê, “PKK’nin 46. Yıl dönümünü başarıyla taçlandıracağımızın sözünü veriyoruz” dedi.

- Ciddi sağlık sorunlarına rağmen tahliyesi iki kez engellenen 32 yıllık ağır hasta tutsak Kasım Karataş’ın durumu giderek kötüleşiyor.