GÜNDEM 3 AĞUSTOS 2024

Kurdistan ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar

- İşgalci Türk devleti Medya Savunma Alanları ve Rojava’ya yönelik saldırılar ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- Êzidî halkına yönelik DAİŞ çeteleri tarafından 3 Ağustos 2014'te başlayan saldırının yıl-dönümündeki anma etkinlikleri takip edilecek. 

- Kayıp yakınlarının Kurdistan ve Türkiye merkezlerindeki eylemleri takip edilecek.

- Egemen güçler paranın diliyle konuşuyorlar. Barzani ailesi Erdoğan'la para diliyle konuşuyor. Irak’ın dili paradır. Bütün otoriteler sadece o dilden anlar. Bu kirli savaşta onurunu koruyanlar Kurdistan özgürlük gerillaları ve bizzat Kürt halkıdır. Amara Harun’un yazısı…

- Kurdistan Çağdaş ve Yenilikçi İslam Hareketi Genel Başkanı Hafız Ahmet Turhallı, "Barzaniler'in pratiği ihanettir, bunu halkımıza anlatmalıyız. Sessiz kalmak ortaklıktır" dedi. Turhallı, Türk devletinin Kürtlerin tüm değerlerini hedef aldığını söyledi.

- Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Merkez Yürütme Kurulu (MYK), bugün Wan’da toplanacak.

- Türkiye ve Kuzey Kurdistan’da 47 bin intihar vakası tespit edildi. 16 bin 308'ini genç intiharları oluşturuyor. Araştırmacı Yüksel Genç, savaş, ekonomik ve ahlaki krizin intiharları artırdığını vurguladı.

- Türkiye rejimi, Kürtçe şarkı eşliğinde halaya duran Kürt halkına dönük saldırılarıyla bir kez daha Kürt düşmanlığını göstermiş oldu. Bu saldırı konsepti, Suriye’de Kürt halkına dönük politikaları ve buna karşı direnişi hatırlattı. Nujiyan Adar’ın yazısı