GÜNDEM 3 ARALIK 2023

Kurdistan ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar

- İşgalci Türk devletinin Medya Savunma Alanları ve Rojava’ya yönelik saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- HEDEP’in Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısında Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’nın değiştirilmesini istediği parti kısaltması ile yerel seçimlerde batı kentlerinde aday çıkarılıp çıkarılmayacağı gibi kritik konular tartışılacak.

- Abdullah Öcalan’ın özgürlüğünün için başlatılan hamlei  cezaevlerindeki açlık grevleri ile yeni bir boyut kazandı. HEDEP Milletvekili Cengiz Çiçek, yeni dönemin eskinin bir tekrarı olmayacağını, amacın İmralı tecrit sisteminin yıkılması olduğunu belirtti.

- Türk devletinin Kurdistan’daki saldırılarına karşı mücadele etmek için 2011 yılında gerilla saflarına katılan şehit Dilgeş Şerzan, ardında büyük bir direniş mirası bıraktı.

- Kadına yönelik saldırıların neredeyse hiç olmadığı Gazi Mahallesi’nde on gün içerisinde üç kadın katledildi. Üç kadını katleden erkeklerin el yapımı silah kullanması dikkat çekti.

- Ulaş Çorap Tekstil Fabrikası kandırılan ve hakları gasp edilerek işten çıkarılan 100 işçiden biri olan Ömer Meyan, gerekirse patron Niyazi Şahin’in evinin önünde direniş başlatacağını ama emeğinin karşılığını alacağını söyledi.

- Değerleri koruyarak yeni bir bakış açısıyla sanatta yeni bir dil yarattıklarını belirten Yönetmen Haşim Aydemir, “Bir direnişe, bir halkın sanatına hizmet ediyoruz” dedi.